Aristotel Estetika - zdravstveni center z dostopnimi storitvami
Sculptra®

Polnilo L-polimlečne kisline za razliko od klasičnih polnil omogoča preoblikovanje obraza s spodbujanjem proizvodnje kolagena in postopno vračanje njegovega mladostnega videza. Po terapiji (ki lahko vključuje 2 ali 3 ponovitve, ki se izvajajo v nekaj mesecih) lahko doseženi rezultat traja več kot 2 leti.

Rezerviraj termin 

Iz česa je narejena Sculptra® Aesthetic?

To polnilo je sestavljeno iz L-polimlečne kisline, ki ima stimulativno funkcijo na sintezo kolagena. Je varna, biološko razgradljiva snov in je v medicini že vrsto let poznana kot šivalni material.

Uporaba Sculptra® Aesthetic

Uporaba Sculptra® Aesthetic

Polnilo je bilo razvito kot alternativa naravnemu kolagenu za polnjenje različnih predelov obraza kot:

  • globoke nazolabialne gube (od nosu do ust)
  • marionetne (ustnične) gube
  • definicija čeljusti in dodajanje volumna v predelu senc in ličnic.


Ni priporočljivo za uporabo pod očmi ali na ustnicah.


Tehnika in rezultati

Stimulacijsko polnilo se z majhno brizgo vbrizga v kožo na predelih, ki jih želimo zdraviti Po tretmaju je potrebna redna masaža tretiranih predelov.

Navodila za pacienta

V prvih 24 urah na tretirano mesto nanesti obkladek z ledom (izogibajte se neposrednemu stiku ledu s kožo), da zmanjšate oteklino in podplutbe. Injiciranje preparata lahko povzroči rdečino, oteklino ali modrice v koži. Ti neželeni učinki običajno izginejo v nekaj urah pa do tedna dni. Ob dolgotrajnih simptomih ali znakih vnetja je treba obvestiti zdravnika. Priporočljivo je, da tretirane predele masirate krožno 5 minut 5 krat na dan 5 dni po injiciranju.

Izogibajte se izpostavljanju tretiranega predela soncu oz. UV žarkom, dokler oteklina in rdečica ne izgineta, vendar je tudi po tem času obvezna uporaba ustrezne zaščite za sonce. Rezultati so vidni po 4 tednih oz, če so potrebne dodatne terapije po 2 ali 3 terapija in trajajo 2 leti.

Kontraindikacije
Zdravila Sculptra Aesthetic ne smejo uporabljati osebe, ki so preobčutljive za katero koli sestavino zdravila Sculptra Aesthetic (mikrodelci poli-L-mlečne kisline (PLLA), karboksimetilceluloza (USP), pirogeni manitol (USP) in sterilna voda za injekcije (USP). Zdravila Sculptra Aesthetic se ne sme uporabljati pri bolnikih z znano anamnezo ali dovzetnostjo za nastanek keloidov ali hipertrofičnih brazgotin.

Nazaj na vrh