Aristotel Estetika - zdravstveni center z dostopnimi storitvami
HIFU

HIFU naravni lifting obraza je najsodobnejša metoda, ki zagotavlja mladosten videz brez kakršnihkoli kirurških operativnih posegov ali vbrizgavanja polnil. 

Tretma se opravlja s pomočjo ultrazvočne naprave, ki usmerja valove v globino kože in doseže točno določena mesta, kjer je to potrebno. Tam vzpodbudi preoblikovanje in tvorbo kolagena, s čimer se izboljšata čvrstost in napetost kože ter zmanjša povešenost mehkih tkiv na obrazu in vratu.

Pomlajevanje obraza z ultrazvočnim aparatom postaja vse bolj priljubljena metoda lepotnih posegov, sploh za tiste, ki se zaradi strahu ali kakršnihkoli drugih razlogov ne odločijo za kirurške popravke ali vbrizgavanje različnih polnil. Ta sodobna neinvazivna terapija zagotavlja zelo dobre rezultate, sploh pri tistih, kjer se šele pokažejo prvi znaki staranja in povešenosti kože.

Rezerviraj termin 

HIFU naravni lifting obraza in njegove prednosti
 • Zmanjša gube in s tem zagotavlja mladosten videz,
 • zmanjša povešenost mehkih tkiv,
 • primeren je za vse starosti in tipe kože,
 • ne poškoduje površine kože in ne pušča nobenih sledov,
 • je popolnoma varen in neinvaziven,
 • pri postopku se ne uporablja nobenih igel ali polnil,
 • terapija deluje v različnih globinah tkiva in na različnih delih telesa,
 • po tretmaju se lahko naličite in normalno opravljate svoje obveznosti,
 • pri postopku čutite le toploto ali ščemenje, nobenih bolečin.

Kako poteka pomlajevanje obraza z ultrazvokom?

Kako poteka pomlajevanje obraza z ultrazvokom?

Pred pričetkom tretmaja se posvetujete s kirurginjo dr. Teo Jedlovčnik, ki oceni stanje vaše kože in se pogovorite o načinu postopka, obsegu terapije ter svojih pričakovanjih oziroma željah. Neposredno pred začetkom terapije vam očistimo kožo in nanjo nanesemo gel, ki omogoča boljšo prevodnost ultrazvočnih valov. Napravo nastavimo na primerno globino delovanja in drsimo po koži. Včasih lahko pri tem občutite malenkostno zbadanje oziroma ščemenje ali občutek toplote, vsekakor pa je postopek povsem neboleč. Po končanem postopku vam z obkladkom odpravimo morebitno nelagodje.

Kako dolgo traja HIFU naravni lifting obraza in kdaj so vidni učinki?

Postopek traja približno 30-60 minut, odvisno od obsega področja, na katerem ga izvajamo. Prvi učinki se pokažejo že v nekaj dneh, končni pa v nekaj mesecih. Po približno pol leta opravite ponovni posvet z dr. Teo Jedlovčnik, kjer se dogovorite ali je smiselno opraviti še ponovitev tretmaja za pomlajevanje obraza ali to ni več potrebno. HIFU naravni lifting obraza je namenjen obnovi globljih struktur, ki mu dajejo obliko, koži pa čvrstost in elastičnost, zato so končni rezultati ponavadi opazni v roku enega leta.

Na katerih predelih telesa se lahko uporablja ta metoda?

Na katerih predelih telesa se lahko uporablja ta metoda?

Najpogosteje se uporablja:

 • Na celotnem predelu obraza in na področju vratu ter dekolteja.


Lahko pa tudi na:

 • Zgornjem delu rok in stegni nad kolenom.
Pomlajevanje obraza ni več samo nečimrnost

V sodobnem vrtiljaku življenja se ljudje vse bolj  zavedamo, da je samozavesten izgled temelj dobrega počutja vsakega posameznika. Človek, ki se odlično počuti v svoji koži, izžareva pozitivno energijo od znotraj navzven in jo prenaša na okolico. Minili so časi, ko so bili lepotni posegi ali kakršnikoli obiski pri estetskem kirurgu tabu tema. Ravno nasprotno, skrb za svoj urejen mladosten videz in zdravje telesa, dajeta posamezniku občutek samozavesti in možnosti napredovanja v svojih osebnih ciljih.

Zato se mnogo ljudi odloča za različne metode liftinga in pomlajevanja kože. Sodobna estetska kirurgija ponuja ogromno možnosti, od kirurških posegov, laserskih terapij, vbrizgavanja različnih polnil, uporabe PDO nitk in drugih tehnik. Ne glede na to, katera se vam zdi za vas najbolj primerna, je pomembno, da jo izvajajo samo usposobljeni strokovnjaki, ki imajo ogromno znanja in izkušenj na tem področju. Samo z uporabo varnih in kvalitetnih materialov in strokovno izvedenimi posegi, boste prišli do željenega cilja, osebnega zadovoljstva in sijočega pomlajenega videza.

Nazaj na vrh