Aristotel Estetika - zdravstveni center z dostopnimi storitvami

Dermalno polnilo Radiesse z edinstveno formulo spodbuja delovanje celic

Dermalno polnilo Radiesse z edinstveno formulo

Dermalno polnilo Radiesse z edinstveno formulo spodbuja delovanje celic

Dermalno polnilo Radiesse koži povrne volumen in mladosten videz. Koža se s starostjo spreminja. Izgublja napetost, postaja tanjša, vene so videnjše in pojavijo se spremembe. Starost pa ni edina, ki vpliva na njen videz. Pomemben dejavnik so tudi življenjski slog, uravnotežena prehrana, oksidativni stres, pomanjkanje spanca, kajenje, preveliko uživanje alkohola ali prepogosta izpostavljenost soncu.

Naročite se

Kako deluje koža in kdaj je čas za pomlajevanje obraza?

Mladosten videz z leti pojenja, prvi znaki staranja pa vidni na koži. Slednja je naš največji organ, sestavljen iz treh slojev - vrhnje in srednje plasti ter podkožja. Vrhnja plast, imenovana povrhnjica ali epidermis, vsebuje kožne celice, beljakovine in pigment. Srednja plast z imenom usnjica ali dermis poleg kožnih celic vsebuje še živce, krvne žile, oljne žleze in lasne mešičke. Njena naloga je zagotavljanje hranil usnjici. V podkožju pa se nahajajo znojne žleze, maščoba in krvne žile.

Koža predstavlja glavno zaščito pred vdorom bakterij, virusov, kemikalij in UV sevanja v telo. Ker vsebuje živčne receptorje, pripomore pri zaznavanju dotika, srbečice, bolečine in pritiska. Prav tako telesu pomaga pri uravnavanju temperature in izločanju škodljivih snovi preko znoja. Čeprav predstavlja prvo obrambo, je glavni vzrok njenega staranja naravni proces regeneracije celic. S staranjem se te počasneje obnavljajo, zaradi česar je koža tanjša, manj prožna ter bolj suha. Da bi ji povrnili sijaj in prožnost, se ob prvih znakih staranja mnogi odločijo za pomlajevanje obraza. Dermalno polnilo Radiesse koži ne povrne le volumna, temveč ji pomaga tudi pri aktivaciji naravnih procesov v telesu.

Dermalno polnilo Radiesse dopušča naravno pomlajevanje obraza

Dermalno polnilo Radiesse je biostimulator kolagena z edinstveno oblikovano tehnologijo, ki ponuja tretma, prilagojen vašim potrebam. S svojim delovanjem napolni gube in tanke linije ter koži povrne sijaj. Fibroblasti z leti postajajo manj aktivni, zato se s staranjem izgubljata najpomembnejša elementa podporne strukture, ki sta zadolžena za čvrstost in elastičnost. Kolagen in elastin. Edinstvena formula polnila Radiesse spodbuja kožo k delovanju fibroblastov ter obnovitvi teh dveh elementov. 

Razlog za to so biološko aktivne mikrosfere sestavljene iz kalcijevega hidroksiapatita ali CaHA, ki aktivira naravne procese. Pri tem se biološko razgradljiv kalcijev hidroksiapatit v telesu raztopi, za njim pa ostane nov, naraven kolagen. Dolgoročna proizvodnja kolagena zagotavlja strukturno podporo koži ter ji da naraven, svež videz. Pomlajevanje obraza s polnilom poteka tako, da ga specialist z drobno iglo vbrizga na mesta, kjer se opazi pomanjkanje volumna. Pri tem lahko vbod povzroči minimalno bolečino in pusti morebitne rahle otekline. A te v dneh po posegu izginejo. Preparat vsebuje gel in spojino sintetičnega kalcijevega hidroksiapatita. Slednji je biokompatibilen material, ki se v medicini uporablja že več kot 20 let. Prvi rezultati so vidni takoj po posegu, saj so gube nemudoma zglajene, koža pa bolj napeta. Polni učinek pa se pokaže po osmih tednih, ko Radiesse aktivira naravno proizvodnjo kolagena. Ta poskrbi za postopno in naravno spremembo, rezultat katere so manj utrujen obraz, boljši tonus in mladosten videz.

Stranski učinki in kako poteka okrevanje po pomlajevanju obraza?

Dermalno polnilo Radiesse dopušča posamezniku popolnoma prilagojen tretma, zato je skrb, da bi bili rezultati nenaravni popolnoma odveč. Eno izmed varnejših polnil na tržišču ima navedenih le malo stranskih učinkov. 

Je popolnoma nestrupen in hipoalergen, med stranskimi učinki pa so navedeni otekanje, modrice, bolečine, srbečica in rdečica. Po kratkem tretmaju, ki traja med 15 do 30 minut, se pacient lahko vrne k vsakodnevni rutini in drugim dejavnostim. Ker je koža po posegu nekoliko občutljiva, se odsvetuje pretirano izpostavljanje soncu vsaj 24 ur. Verjetno vas zanima za kako dolgo vam bo Radiesse zagotovil mladosten videz? Zaradi naravne absorpcije kalcija in številnih razlik v telesih se rezultati razlikujejo od pacienta do pacienta. Učinki največkrat trajajo med 12 do 18 mesecev, pri nekaterih posameznikih pa celo 24 mesecev.

Nazaj na vrh