Aristotel Estetika - zdravstveni center z dostopnimi storitvami

Pomlajevanje obraza s PDO nitkami

Pomlajevanje obraza

Pomlajevanje obraza s PDO nitkami

Težko si razložimo skrivnost dobrega videza zvezd z velikega platna, ki tudi v svojih 50-ih izgledajo bolje kot nekatere dvajset-letnice, pri tem pa nimajo vidnega izdajalskega reza pred ušesom oz. nenavadnega, »zapotegnjenega« izraza, značilnega za operativni poseg.

Rezerviraj termin 

Kaj dosežemo s PDO nitkami?

Kaj dosežemo s PDO nitkami?

  • Mladosten in naraven videz,
  • neinvaziven poseg,
  • brez vidnih rezov,
  • dolgotrajen učinek.
Spremembe kože ob staranju

Po 30. letu se na koži začnejo poznati prve sledi staranja. Koža postaja preohlapna, zaradi izgube elastičnih in kolagenskih vlaken se povesi. Do pred kratkim je bila edina možnost izboljšanja takega stanja kirurški face lifting, operacija, s katero kožo obraza povlečemo navzgor in jo napnemo, odvečno kožo pa izrežemo.

V zadnjem času se je kot inovativna tehnika za pomlajevanje obraza uveljavila uporaba PDO nitk. PDO niti so tanke, razgradljive niti, ki se vstavijo pod kožo in povzročijo napetost, kar pripomore k dvigu kože in spodbuja tvorbo kolagena.

Za ljudi z začetno stopnjo povešenja je na trgu je ta postopek pomlajevanje obraza s PDO nitkami, nekirurški in neinvazivni lifting obraza za dvig povešene kože obraza in vratu z nitkami. 

Rezultat je popolnoma naravna pomladitev obraza, ki je viden takoj, brez splošne anestezije in brez skalpela.


Komu je namenjen poseg?

Komu je namenjen poseg?

Pomlajevanje obraza s PDO nitkami je priljubljena izbira med tistimi, ki želijo naravne in dolgotrajne rezultate brez potrebe po kirurškem posegu. Ta sodobna tehnika omogoča obnovitev mladostnega videza in dvig samozavesti, kar je za mnoge neprecenljivo.

Face lifting z nitkami je primeren za ženske in moške z blagim do zmernim povešenjem kože obraza in vratu, načeloma med 30. in 60. letom starosti. Če si lahko kožo na spodnjem delu obraza ali na vratu s prsti dvignete za en centimeter, je ta postopek pomlajevanja obraza morda primeren za vas.

Ljudje v srednjih letih, ki imajo že izražene gube, povešeno kožo ter  izgubo volumna, lahko prav tako koristijo lifting  obraza s PDO nitkami. Ta postopek omogoča dvig in napetost kože, kar ustvari pomlajen videz.

Pomlajevanje obraza s PDO nitkami je primerno tudi za tiste, ki se želijo izogniti dolgotrajnemu okrevanju po kirurškem posegu. Ta neinvazivna metoda omogoča hitro okrevanje in minimalno nelagodje.

Mlajši posamezniki se lahko odločijo za ta postopek kot preventivni ukrep za zmanjšanje zgodnjih znakov staranja, kot so fine linije in rahlo povešena koža.

Kako poteka poseg s PDO nitkami?

Kako poteka poseg s PDO nitkami?

Pri posegu za pomladitev obraza uporabljamo nitke iz polidioksanona (PDO), materiala, ki se že več desetletij uspešno uporablja v srčno-žilni kirurgiji. Na nitko so v pravilnih razmikih nanizani votli stožci. 

Sama nitka deluje kot ogrodje pod površino kože, ki dvigne povešena mehka tkiva. Stožci držijo nitko na mestu in hkrati spodbujajo tvorbo kolagena, ki nadomesti izgubljeni volumen obraza. Nitka se v 18-24 mesecih popolnoma razgradi, vendar pa to ne pomeni, da bo učinek  face liftinga izginil. Zaradi novega kolagena je pomlajen videz viden tudi po tem, ko se nitka razgradi. 

PDO nitke lahko dajemo praktično povsod, kjer se pojavljajo gravitacija in gube. Najpogostejša uporaba je za pomlajevanje obraza, kjer jih lahko uporabljamo tudi za dvig obrvi. Na telesu lahko z njimi zbrišemo gube na dekolteju, rokah, trebuhu, okoli kolen.

Nitke se po določenem času razgradijo, učinek pa je viden leto in pol. Posegi potekajo v lokalni anesteziji in trajajo do pol ure. Po posegu ni potrebno okrevanje, le nekaj dni ležanja na hrbtu in izogibanje pretirani mimiki ter masažam, oziroma savni. Zapletov ni in tudi morebitne podplutbe se zlahka skrijejo s korektorjem.

Uporabljamo nitke s kaveljci, s katerimi dvignemo obraz in nitke brez kaveljcev, s katerimi podložimo kožo in ustvarimo videz računalniške retuše. Z njimi lahko poudarimo ličnice, spodnjo čeljust ali napolnimo ustnice.

Trajanje: od 10 - 30 min.

Okrevanje: Brez okrevanja.

Nazaj na vrh