Aristotel Estetika - zdravstveni center z dostopnimi storitvami

Polnilo za ustnice

Polnilo

Polnilo za ustnice

Polnilo za ustnice je namenjeno povrnitvi ali dodajanju volumna le tem. Vse bolj priljubljen postopek je povsem varen in hiter, njegov učinek pa traja med 12 do 18 mesecev. Polnilo iz hialuronske kisline zagotavlja povsem naraven videz, da bi dosegli najboljši rezultat, pa ga je mogoče dodajati v določenem časovnem obdobju. To pacientom dopušča, da dosežejo polnost ustnic brez strahu pred “prepolnimi” ustnicami.

Rezerviraj termin 

Komu je namenjeno polnilo

Komu je namenjeno polnilo

Polnilo za ustnice obkrožajo takšni in drugačni miti. Med najpogostejšimi je zagotovo ta, da se posega poslužujejo le tisti, ki niso zadovoljni s svojim videzom. To seveda ne drži. Sčasoma se volumen ustnic izgubi. Posledice za to so lahko genetika, kajenje, poškodbe zaradi sonca ali staranje. S staranjem se ustnice stanjšajo in zmanjšajo ter spremenijo na najrazličnejše načine.

Zgornja ustnica se spusti in podaljša, ustna rdečina stanjša in obrne navznoter, rob med preostalo kožo zgornje ustnice in rdečino postane manj izrazit. Ob tem se zaradi manjše tvorbe kolagenskih vlaken le ta prerazporedijo posledica, česar so izrazite gube. 

Polnilo odpravi napake, kot so smejalne gube ter obrazu povrne mladosten videz. Poleg sprememb, povezanih s staranjem pa, so pogost razlog za njegovo uporabo prirojene nepravilnosti ustnic ali popravilo asimetrije. Vsak obraz je nekoliko asimetričen, zato subtilno neravne ustnice niso presenečenje. Težava se pojavi tedaj, ko je asimetrija očitnejša, saj vpliva na pacientovo samozavest. Polnilo odpravi težavo tako, da ustnicam povrne simetričnost in volumen. Ker jim povrne tudi definicijo, je primerno za paciente s šibko definiranimi ustnicami, kjer meja uhaja v kožo ob ustnicah. Premišljeno injicirana hialuronska kislina omogoča naravno dodajanje volumna in oblikovanje naravne linije. S takšnim kozmetičnim postopkom so doseženi takojšnji rezultati in kar je najbolje pri tem je, da pacient, nadzoruje v kolikšni meri želi spremeniti videz svojih ustnic.

Nekaj o polnilih

Polnilo za ustnice je varno, učinkovito in ponuja takojšnje rezultate. Mnogi menijo, da takšni popravki škodujejo telesu, saj se vbrizgajo umetne kemikalije. To ni res. Polnilo namreč sestavlja sintetična hialuronska kislina (HA). Slednja je molekula polisaharida, kompleksnega ogljikovega hidrata, ki jo tvorijo celice v našem telesu. 

Hialuron skupaj z elastinom in kolagenom predstavlja eno izmed glavnih sestavin vezivnega tkiva, ki skrbi za prožnost in vlaženje kože ter mladosten videz. Ravno zaradi tega je postopek polnjenja ustnic eden izmed najvarnejših, saj je izjemno malo možnosti, da bi pacient doživel alergijsko reakcijo na lastna naravna telesna tkiva.

O samem postopku

O samem postopku

Sam postopek se začne s podrobnim posvetom, na katerem pacient izrazi svoje želje, vključno z obliko, volumnom in velikostjo ustnic. To je čas, v katerem so dorečene vse podrobnosti in odgovorjena vsa vprašanja. 

Po razgovoru pacient prejme lokalno anestezijo, ki ji sledi apliciranje hialuronskega polnila. Postopek traja približno 15 minut, pri njem pa je odlično to, da so ustnice postopoma povečane v skladu z željami pacienta. Njegovo ponovitev je mogoče opraviti že po 15 dneh, bodisi zaradi možne asimetrije ali želje po še polnejših ustnicah. 

Rezultati trajajo do enega leta, najkrajši učinek je po prvem polnjenju. Z vsakim naslednjim polnilom hialuronska kislina ostaja dlje v podkožju, kar še dodatno podaljša učinek polnih ustnic.

Kako poteka okrevanje po postopku polnjenja s polnilom za ustnice?

Hialuronska kislina bo poskrbela za gladke, polne, naravne ustnice, odpravo drobnih gubic in posledično mladosten videz. Po samem postopku vas bodo zaposleni na kliniki spremljali še 15 minut. Ko se prepričajo, da nimate nezaželenih učinkov, boste lahko odšli domov. 

Lokalni anestetik vas ne bo omamil ali utrudil, a je mogoče, da bodo zaradi vbodov vaše ustnice otekle, občutljive in podplute. Oteklina običajno izgine po 24 do 48 urah med tem pa je priporočljivo nanašanje hladnega obkladka (do 10 minut). Prav tako se izogibajte intenzivni fizični dejavnosti in ličenju vsaj 12 ur. Ne dotikajte se ustnic ter počakajte z obdevanjem vsaj, dokler lokalni anestetik ne popusti. Tako boste preprečili, da ne pomotoma ugriznili v ustnice in poškodovali polnila.

Nazaj na vrh