Aristotel Estetika - zdravstveni center z dostopnimi storitvami

Dermalno polnilo Jalupro zmanjša znake staranja in izboljša teksturo kože

Dermalno polnilo Jalupro

Dermalno polnilo Jalupro zmanjša znake staranja in izboljša teksturo kože

Dermalno polnilo Jalupro je dermalni biorevitalizator, ki se uporablja za izboljšanje volumna in teksture kože ter njeno hidracijo. Staranje je popolnoma naraven biološki proces ter je posledica manjše proizvodnje kolagena in elastina, ki sta glavna gradnika kožne strukture. Rezultat je izguba mladostniške čvrstosti, sijaja, prožnosti, pojav prvih gub in utrujen, starikav videz. Da bi odpravili spremembe na obrazu ter koži povrnili mladosten videz, se mnogi odločijo za pomlajevanje s polnili.

Naročite se

Za učinkovito pomlajevanje obraza je ključno razumevanje procesa staranja

Mladosten videz začne izginjati nekje po 25. letu, ko se pojavijo prve spremembe. Prvi znak staranja so drobne, komaj opazne linije, ki nakazujejo na izgubo volumna in čvrstosti. Do kožnih sprememb pride zaradi različnih razlogov. Prvi so povezane s starostjo in nezmožnostjo celic, da bi se obnavljale tako hitro kot v mladosti. Drugi so posledica manjše proizvodnje nekaterih ključnih gradnikov podporne strukture, kot sta elastin in kolagen. Spet tretji pa so povezani z okoljem in načinom življenja. Slednji so poglavitni, saj je nanje mogoče vplivati. Nezdrav življenjski slog, neuravnotežena prehrana, kajenje, pomanjkanje spanca in nezadostna skrb za kožo so le nekateri izmed dejavnikov, ki vplivajo na staranje. Celostni pristop k zdravemu življenjskemu slogu in ustrezna nega lahko skupaj s polnili pomagata preprečiti prezgodnje staranje. Dermalno polnilo Jalupro deluje na notranjo obnovo tkiva, zato je razumevanje načina, kako vsi dejavniki posamezno vplivajo na kožo ključno. Prvi znaki se kažejo na povrhnjici. Počasnejša presnova celic, izguba hialuronske kisline ter zmanjšana proizvodnja sebuma povečajo suhost in hrapavost. V usnjici z leti upadata proizvodnji kolagena in elastina, kar povzroči dezorganizacijo dermalnega tkiva. To zmanjša prožnost ter vodi v nastanek globljih gub in nagnjenosti k poškodbam. V podkožju pa so najbolj opazne spremembe v številu celic, ki v maščobni plasti shranjujejo lipide. Posledica tega je izguba volumna ter opaznejši obris ali kontura (votla lica in temena). Razumevanje delovanja kože ter njenih plasti zagotovi bolj prilagojeno in ciljno usmerjeno pomlajevanje obraza.

Kako učinkuje dermalno polnilo Jalupro?

Dermalno polnilo Jalupro je sterilna reabsorbljiva raztopina za injiciranje, ki se uporablja za zmanjševanje znakov staranja in izboljšanja teksture. Dermalni biorevitalizator sestavljata dve viale, ki vsebujeta natrijev hialuronat in dve majhni steklenički z liofiliziranimi aminokislinami (glicin, L-prolin, L-levcin, L-lizin). Dermalno polnilo deluje na notranjo obnovo tkiva ter spodbuja tvorbo novih celic. Celice podkožnega vezivnega tkiva se imenujejo fibroblasti. Ti s svojim delovanjem popravljajo krhko kožo ter tvorijo kolagen, ki ji zagotavlja tonus in elastičnost. Fibroblasti kolagen proizvajajo s pomočjo aminokislin (Glicin, L-Prolin, L-Lizin). Visoka vsebnost aminokislin izboljša vitalnost celic in njihovo proizvodnjo, kar zagotovi mladosten videz. Fibroblasti so zaradi staranja ali nezdravega načina življenja vse manj aktivni. To se opazi na bledi gubasti koži, ki je izgubila sijaj, tonus, volumen in prožnost. Pomlajevanje obraza z biorevitalizatorjem napne kožo ter ji zagotovi hidracijo.

Kako poteka pomlajevanje obraza s polnilom Jalupro?

Dermalno polnilo Jalupro se lahko uporablja za odpravljanje znakov staranja, strij ali kot priprava oziroma za podaljšanje estetskih posegov. Brez težav se vbrizga v obraz, vrat, dekolte, dlani, pazduhe, trebuh, predel kolen in celo v notranjo stran stegen. Pri injiciranju specialist vstavi iglo vzdolž gube, vbrizga polnilo ter po potrebi nadaljuje rahlo masažo, da modelira obravnavano območje. Priporočljivo mesto vbrizga pri korekciji tankih gub je papilarni/retikularni dermis, v primeru globljih gub pa v osrednji ali najgloblji del retikularne usnjice. Pomlajevanje obraza s polnilom odpravlja temne kolobarje pod očmi, suhost, gube, poškodbe sonca, strije, brazgotine po aknah in izboljša tonus kože. Takoj po tretmaju so opazni nekateri rezultati, kot so povečana navlaženost in volumen, izboljšana napetost kože ter zmanjšani znaki staranja. Polnilo je učinkovit in varen način je popolna izbira za vse, ki si želijo mladosten videz, a niso pripravljeni na botoks.

Nazaj na vrh