Medicinska pedikura

Je zahtevna oblika pedikure in se priporočena predvsem sladkornim bolnikom in starejšim ljudem. Medicinska pedikura zahteva dodatna poglobljena znanja in izkušnje.

medi.pedi.jpg

Kaj je medicinska pedikura?

Je zahtevna oblika pedikure in je namenjena oziroma priporočena predvsem sladkornim bolnikom in starejšim ljudem. 

Medicinsko pedikuro izvaja medicinska sestra, ki ima dodatna znanja ali usposobljen pediker. Pri obravnavi sladkornih bolnikov je potrebna posebna natančnost, da ne pride do dodatnih poškodb pri izvajanju pedikure in kakršnih koli ran kater se ne zacelijo. 

Pri medicinski pedikuru se posvetimo odstranjevanju hiperkeratoze, ki nastane zaradi zvečanega pritiska na stopalo, preprečevanje nastanka razjed. 

 

stopala_0.1-01.jpg

Najpogostejše težave

Otiščanci: nastanejo zaradi pretesne ali nepravilne obutve, zaradi česar se z leti noga deformira. 

 

Glivice: katera vlaga in toplota zagotavljata odlične pogoje za pojav glivic.

 

Vraščeni nohti: so pogost problem, s katerim se pedikerji srečujejo vsak dan. Večinoma se pojavijo na palcu. Najpogostejši vzroki so nepravilno striženje nohtov, poškodba palca in neprimerna (ozka) obutev. To privede do vraščanja nohtne plošče v sulkus in v lateralno kožno gubo. Razvijejo se znaki vnetja, granulacije in hipertrofija lateralne kožne gube. Najpogosteje se pojavi bolečina, rdečina ali oteklina v okolici nohta. Iz poškodovane kože ob robu nohta se lahko cedi bistra tekočina, gnoj ali kri. Zdravljenje je glede na stadij vraščanja lahko konzervativno (dvigovanje lateralnega roba nohta) ali operativno. Nohti se pogosteje vraščajo ljudem, ki imajo majhen noht in velik mesnat prst.

 

 

Medicinska pedikura

Je zahtevna oblika pedikure in se priporočena predvsem sladkornim bolnikom in starejšim ljudem. Medicinska pedikura zahteva dodatna poglobljena znanja in izkušnje.

Estetska pedikura

Namen estetske pedikure je predvsem ohraniti zdravo stopalo in ga estetsko urediti.

Nohtna protetika

Z nohtno protetiko namestimo umetno nohtno ploščo, ki je po barvi, teksturi in izgledu podobna naravnemu nohtu.

Aristotel Estetika

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Kolodvorska 7 a
8270 Krško
07 49 03 000
estetika@aristotel.si
aristotel.si

Uradni podatki

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Ulica Ilije Gregoriča 18 a
8270 Krško
ID za DDV: SI56195630