Dermalna hialuronska polnila

Vsebnost vode je ključnega pomena za lep in zdrav videz kože. Hialuronska kislina (HA) zavira izgubo tonusa in nastajanje gub.

slika 1.jpeg

Kaj je hialuronska kislina?

Verjetno se vprašate, zakaj so hialuronska polnila zamenjala silikon in postala št. 1 v svetu lepote? 

 

Odgovor je preprost, hialuron je naravno prisoten že v naši koži in ima več funkcij. Nase veže veliko količino vode, hidrira kožo, regulira tonus kože in nadoknadi volumen.

slika001-01.png

Kje lahko uporabljamo hialuronska polnila?

Najbolj pogosto zapolnimo že formirane gube z namenom pomlajevanja ali v primeru, če želimo poudariti volumen. 

 

Področja oz. predeli kamor lahko apliciramo polnila:

  • pri korekciji podočnjakov
  • pri korekciji nosu
  • pri povečanju ustnic
  • pri dvigu obraza
  • proti gubam okoli oči
  • za volumen ličnic
botox-dental.png

Kako poteka pomlajevanje s hialuronskimi polnili?

Aplikacija polnil ne zahteva posebne priprave. Pomembno je, da na obrazu niso prisotna morebitna vnetja ali okužbe. 

Po temeljitem čiščenju kože se nanese anestetik, ki zmanjša morebitno bolečino in po 15 minut se v kožo s tanko iglico aplicira hialuronsko polnilo. 

Okrevanje po tretmaju?

Okrevanje je zelo kratko in se lahko takoj vrnete v običajni vsakdan. 

Po uporabi lahko pride do rdečice na koži in edema, pri tem gre za naravno reakcijo, ki se v nekaj urah umiri. Pomembno je, da po posegu ne nanašate na kožo ničesar in se ne izpostavljate soncu, dokler morebitna oteklina oz. rdečica ne izgine. 

Kdaj je pravi čas za polnila? Morebiti pri 30-tih, 40-tih…?

5Generičnega odgovora na to ni. Gube lahko zmanjšamo takoj, ko se pojavijo, saj na ta način preprečimo nastajanje globokih gub. Njihova prisotnost pa je odvisna tudi od genetike in načina življenja. 

Zato ne čakajte predolgo in reagirajte pravočasno!

pic11.jpg

Lepe in polne ustnice

Ustnice predstavljajo simbol ženstvenosti. Lepo oblikovane so lahko najlepši okras ženskega obraza. 

Ker narava ni obdarila vseh s polnimi ustnicami, lahko pri tem prevzamemo pomembno vlogo mi in vam s hialuronskimi polnili omogočimo videz, o katerem ste sanjali. Lepe in polne ustnice so želja tako mlajših, kot tudi starejših žensk. Če so vaše ustnice tanke in ozke, lahko hitro dajejo bolj strog, resen in slabovoljen videz. Mlajše ženske želijo s povečanjem ustnic predvsem doseči naraven, a hkrati zapeljiv videz. Pri starejših ženskah pa so lahko moteče tudi navpične gubice okoli ust, ki so posledica staranja kože. Vse to lahko s povečanjem ustnic s hialuronsko kislino korigiramo in dosežemo naraven, skladen videz celotnega obraza. 

Veliko žensk pa se boji predvsem prekomernega povečanja ustnic, a za to ne skrbite. Na prvem posvetu se bomo pogovorili, kaj bi bilo za vas najbolj primerno, ustnice pa lahko postopoma povečujemo v skladu z vašimi željami. Korekcija in povečanje ustnic s hialuronskim polnilom je pogost estetski poseg, s katerim tako ženske kot moški poskrbijo za videz bolj polnih in skladnih ustnic. Hialuronska kislina je naravno prisotna v koži, vendar se s staranjem njena količina zmanjšuje. Zakaj? V telesu je namreč prisoten tudi encim hialuronidaza, ki naravno hialuronsko kislino razgrajuje. V nasprotju z naravno, pa je tkivno polnilo za ustnice s hialuronsko kislino zaradi svoje posebne zgradbe bolj odporno na omenjeni razgradni encim. Učinek polnil za ustnice zato traja od 15 do 18 mesecev, nato lahko postopek ponovimo. Za povečanje ustnic s hialuronsko kislino uporabljamo polnila različnih gostot. Poseg povečanja ustnic s polnili, je varen in traja do 30 minut. Izbrano polnilo za ustnice natančno vbrizgamo na želena mesta ustnic. Poseg se izvede v ambulanti.

Kako poteka postopek v Estetiki Aristotel?

Pri posvetu z vami za vse podrobnosti in vprašanja poskrbi Tea Jedlovčnik, dr. med., specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije. 

Naslednji korak je lokalna anestezija, ki ji sledi apliciranje hialuronskega polnila. 

 

Postopek: Traja do 15 min. 

Rrezultat: viden takoj.

 

Po 15 dneh je možno ponoviti postopek zaradi možne asimetrije ali želje po še polnejših ustnicah. 

 
12 ur ni priporočljivo ličenje ter intenzivna fizična dejavnost. 

Tudi hialuronska polnila niso večna?

Rezultati po apliciranju lahko trajajo do 12 mescev. Po prvem polnjenju je učinek polnega videza ustnic, najkrajši. Z vsakim naslednjim polnilom, da se učinek daljša in hialuronska kislina ostaja v podkožju dlje. Posledično so tako ustnice polne dlje časa. 

Botulinum toksin

Gre za beljakovino pridobljeno iz baterije Clostridium botulin, ki jo v zelo majhnih količinah uporabljamo v medicinske in estetske namene. 

Profhilo

Profhilo® je vlažilno zdravljenje kože s hialuronsko kislino z najvišjo koncentracijo hialuronske kisline na tržišču.

Polnila

Vsebnost vode je ključnega pomena za lep in zdrav videz kože. Hialuronska kislina (HA) zavira izgubo tonusa in nastajanje gub.

PDO nitke

Pri posegu za pomladitev obraza uporabljamo nitke iz polidioksanona (PDO), materiala, ki se že več desetletij uspešno uporablja v srčno-žilni kirurgiji.

Laserski posegi

Lasersko odstranjevanje dlak, akne, glivice in bradavice, izrastki in znamenja, pigmentacija, tetovaže

Kirurška blefaroplastika

Zgornja blefaroplastika ali korekcija zgornjih vek je kirurški poseg, s katerim vašim očem in posledično celotnemu obrazu, povrnemo mladosten in svež ter spočit videz.

Mezoterapija

Mezoterapija je priljubljen estetski poseg, tako pri moških kot pri ženskah. Postopek opravlja usposobljen zdravnik.

Korekcija podočnjakov

V predel prehoda med spodnjo veko in licem apliciramo dermalno polnilo,katerega osnovna sestavina je hialuronska kislina, tudi sicer prisotna v koži. Tako prehod postane zopet gladek, naš pogled pa ponovno spočit in sijoč.

Aristotel Estetika

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Kolodvorska 7 a
8270 Krško
07 49 03 000
estetika@aristotel.si
aristotel.si

Uradni podatki

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Ulica Ilije Gregoriča 18 a
8270 Krško
ID za DDV: SI56195630