Glivice in bradavice

Navadne bradavice in bradavice na stopalih so ena izmed pogostih kožnih infekcij. To so neškodljive izrastline na  zgornji plasti kože, ki jih povzročajo humani papiloma virusi, ki spodbujajo celice kože na hitrejšo delitev.

Glede na to, da so nalezljivi treba je čim prej začeti z zdravljenjem, da bi se preprečilo njihovo širjenje.

Navadne bradavice se ponavadi pojavijo na rokah, kolenih in komolcih, lahko pa se prepoznajo po grobi površini,  ki je podobna cvetači.

Bradavice na stopalih so podobne navadnim bradavicam, v glavnem pa se pojavljajo na podplatih, petah in  nožnih prstih. Ponavadi so bolj ploske in pokrite z grobo kožo.

laser.odst.glivic.jpeg

Pri nas opravljamo uspešno zdravljenje bradavic s kombinacijo dveh laserjev.  Najprej odstranimo površinsko plast spremenjene kože z ErYag laserjem, nato pa uničimo koren  bradavice z NdYag laserjem. V glavnem je zadosti en tretma, samo v redkih primerih ga je potrebno ponoviti po  enem mesecu.

Postopek:

Z lasersko energijo uničimo tkivo bradavice in tudi aktivni virus, ki jo povzroča. Tako bradavice običajno same  odpadejo in ne pustijo brazgotine. Postopek je nekoliko boleč, bradavica pa postane po 24h črnikasta nato se  začne zmanjševati.  Najpogostejši stranski učinki laserske terapije so prehodna rdečina kože in blaga bolečina, ki hitro izgineta. Redko  lahko nastane na tretiranem področju hiperpigmentacije kože. Če prvič ni bila popolnoma odstranjena, terapijo  ponovimo čez 2 do 3 tedne.

Pred začetnim posegom se je potrebno posvetovati z zdravnikom na brezplačnem pregledu v  primeru posega.

Aristotel Estetika

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Kolodvorska 7 a
8270 Krško
07 49 03 000
estetika@aristotel.si
aristotel.si

Uradni podatki

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Ulica Ilije Gregoriča 18 a
8270 Krško
ID za DDV: SI56195630