Akne

lasersko_odstranjevanje_aken.jpeg

Zdravljenje aken

Akne so zamašene lojnice, ki se vnamejo,ko je izločanje hormonov neuravnovešeno. Pri mladih je to čas dozorevanja  oziroma pubertete, pri odraslih pa v času nosečnosti in stresnih obdobjih. Po-javljajo se na obrazu, prsih in hrbtu.  Čezmerna količina in odmrle poroženele celice se kopičijo in ustvarjajo ugodno okolje za razmnoževanje bakterij, ki  lahko povzročijo vnetje. Vidne posledice so akne, kot posledica globokega vnetja pa lahko ostanejo  brazgotine.

Brazgotina po aknah

Akne so zamašene kožne pore, v katerih nastane vnetje zaradi na koži prisotnih bakterij. Akne so del odraščanja, prilagajanja  kože na hormonske spremembe. Večinoma težave s kožo minejo same, ob primerni negi.  Pri posameznikih pa so akne lahko hujše, ne reagirajo na antibiotično terapijo in zapuščajo brazgotine, ki jih je možno  zmanjšati s pomočjo Fotona laserja.

Pri posegu se odstrani povrhnja plast kože (epidermis) in del (dermisa), nova koža nastane iz ostankov kože ob  dlačicah in kožnih žlezah. Po posegu bomo na obsevano področje  aplicirali antibiotično mazilo, ki ga nato večkrat dnevno odstranite skupaj s krasticami s sterilno tekočino. Sedmi dan  po posegu pričnete z uporabo vlažilne kreme. Pet dni po posegu je potrebno jemati antibiotik, protivirusna zdravila v  primeru okužbe z virusom Herpes Simplex.

Teden dni po posegu je lahko prisotna oteklina, rdečina pa je vidna še vsaj 4 tedne. Odsvetujemo sončenje še  tri mesece po posegu. Rezultat je napeta koža brez brazgotin in gubic, na izgled mlajša, učinek traja več let.

Pred zdravljenjem aken in poakenskih brazgotin se je potrebno posvetovati z zdravnikom na brezplačnem pregledu v primeru posega.

Aristotel Estetika

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Kolodvorska 7 a
8270 Krško
07 49 03 000
estetika@aristotel.si
aristotel.si

Uradni podatki

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Ulica Ilije Gregoriča 18 a
8270 Krško
ID za DDV: SI56195630