Korekcija podočnjakov

Spočit pogled in oči brez podočnjakov

» Hiter nekirurški poseg

» Učinki vidni več kot eno leto

» Brez okrevanja in bolečin 

Spočit pogled in oči brez podočnjakov

Ste kdaj razmišljali o tem, kaj na vašem obrazu najbolj poudarja utrujenost ali svežino? Kaj je tisto, ki nas naredi sveže in spočite ali obratno žalostne in utrujene?

Zagotovo se bomo vsi strinjali, da so to podočnjaki. 

UNDER_EYE_CIRCLS.jpg

Vzroki za nastanek podočnjakov

Vzroki so različni. Od stanjšane kože, skozi katero prosevajo žilice, hiperpigmentacije,usihanja kostne podpore do premeščanja maščobnega tkiva, ki gravitira navzdol ali pa se boči preko ohlapnih podkožnih struktur.Če je vzrok slednje, potem imamo na voljo enostavno, hitro in nekirurško rešitev. 

Kako je mogoče, da so zvezdnice in prve dame tudi v pozni starosti brez podočnjakov, sami pa se trudimo,dovolj spimo, dovolj pijemo, živimo zdravo, a se podočnjakov nikakor ne moremo znebiti? Včasih tudi do takšne mere, da nastanejo »vrečke« pod očmi. 

podocnjaki-01.png

Trajanje posega

Poseg traja nekaj minut, je praktično neboleč, učinki pa trajajo več kot eno leto. Nato postopek lahko ponovimo. Sam poseg lahko kombiniramo tudi z botulin toksinom, ki še dodatno omili gubice okoli oči, dvigne obrvi in dodatno odpre pogled. 

Potek posega

V predel prehoda med spodnjo veko in licem apliciramo dermalno polnilo,katerega osnovna sestavina je hialuronska kislina, tudi sicer prisotna v koži. Tako prehod postane zopet gladek, naš pogled pa ponovno spočit in sijoč. 

Okrevanje po posegu

Lahko se zgodi, da na mestu injiciranja nastane podpludba,ki pa v nekaj dneh izzveni in se jo lahko enostavno skrije s korektorjem. 

Tea Jedlovčnik.jpg

Posege pri nas opravlja vodilna estetska in plastična kirurginja Tea Jedlovčnik, ki se z neinvazivnim in invazivnim pomlajevanjem ukvarja že vrsto let in je ena začetnic tovrstnih posegov v Sloveniji. 

ESTETSKA KIRURGIJA

Tea Jedlovčnik, dr. med.,

specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije