Botoks (Botulinum toksin)

Botoks je naravna prečiščena beljakovina, ki ga proizvaja bakterija Clostridium botulinum. Izvorno se je Botox© uporabljal za zdravljenje različnih nevroloških bolezni in sicer za zmanjšanje mišične kontrakcije.

V estetski medicini se uporablja za odpravljanje gub, ki so nastale kot posledica aktivnosti mišičja obraza. Najpogosteje obravnavamo gube okoli oči (smejalne gube), gube na čelu, med obrvmi in v področju ustnic ter brade.

Izvorno se je Botoks uporabljal za zdravljenje različnih nevroloških bolezni in sicer za zmanjšanje mišične kontrakcije.

vistabel-botulinum-toksin.png

Postopek

Zdravnik opravi vizualno oceno pacienta, zbere potrebno anamnezo (informacijo o zdravstvenem stanju pacienta), seznani pacienta z možnimi stranskimi učinki in upoštevajoč kontraindikacije preparat injecira le lokalno, kjer je to potrebno. Med aplikacijo lahko čutite rahlo zbadanje, po aplikaciji pa ostane le rahla rdečica, ki hitro izzveni. Učinek traja 3-5 mesecev in se lahko ponovi. Povprečna potreba po aplikaciji je 2-3 krat na leto. Količina injeciranih enot, mesto aplikacije preparata in frekvenca pa je zelo individualna. 

Na obrazu lahko tipično injiciramo b.toksin okoli oči med obrvmi in na čelo oz.  področja kjer želimo zgladiti gube.

Aristotel Estetika

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Kolodvorska 7 a
8270 Krško
07 49 03 000
estetika@aristotel.si
aristotel.si

Uradni podatki

Aristotel, zdravstveni center d.o.o.
Ulica Ilije Gregoriča 18 a
8270 Krško
ID za DDV: SI56195630