Medicinska pedikura in nohtna protetika

786e9653ec7748578a6216111c29cb9b 2.jpg

V Zdravstvenem centru Aristotel Krško poskrbimo tudi za zdravstveno in estetsko obravnavo vaših stopal. Noge so namreč najbolj obremenjen del človeškega telesa in zahtevajo posebno pozornost.

Medicinska pedikura

Odstranimo poroženelo kožo in saniramo razpoke na petah, odstranimo težje dostopne otiščance in kurja očesa, krajšamo in oblikujemo nohte, saniramo vraščene nohte, očistimo obnohtne kanale, strokovno obravnavamo glivične nohte in stopalo sladkornega bolnika, svetujemo o domači negi in preventivnih ukrepih.

Nohtna prostetika

Nohtna prostetika je namenjena tistim, ki so zaradi mehanske poškodbe ali kirurške odstranitve izgubili nohtno ploščo. Namenjena je ohranjanju pravilne oblike in zaščiti nohtne posteljice (tkiva pod nohtom). Hkrati pomaga da novo nastali noht brez težav raste naprej in je estetskega pomena za pacienta.

Ortoniksija sponke za sanacijo vraščenih nohtov

V našem centru tretiramo tudi vraščanju podvržene nohte. Poleg kirurških posegov uporabljamo tudi metode ortoniksije - sponk za vraščene nohte. Namen le teh je izravnati nohtno ploščo do te mere, da se več ne vrašča v kožno gubo oz. obnohtje. Postopek namestitve se izvaja na predhodno pripravljen noht, je hiter in neboleč. Takoj po namestitvi stranka občuti razbremenitev pritiska v obnohtju.

Naročanje: 07 49 03 000